U kunt ons bereiken op: T. 0342-473641

Augustus

Augustus

 

Expositie: Barbie en Ken al bijna 60 jaar een setje

Dat Barbie en Ken altijd een setje zijn geweest, is overigens niet helemaal waar. In 2004 gebeurt het ondenkbare. Barbie beëindigt haar jarenlange relatie met Ken. Ze ruilt hem gewoonweg in voor de hippe Australische surf boy Blaine. De expositie bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum richt zich met name op de beginjaren tot en met circa 1975.

Cultuur historische wandeling Staverden 2 augustus

Er valt veel te vertellen over de geschiedenis van Staverden en zijn bewoners. Al in 1298 kreeg Staverden stadsrechten van graaf Reinout van Gelre. Het kasteel werd gebouwd, maar een stad werd het nooit. Wel woonden er leenheren en kwamen graven en hertogen er jagen.

Museum Nairac Barnveld expositie Westerbork op papier

In het herdenkingsjaar 2020 toont Museum Nairac tekeningen van Leo Kok (1923- 1945) in de tentoonstelling ‘Leo Kok | Westerbork op papier’. De jonge kunstenaar Leo Kok legde tijdens zijn internering in Kamp Westerbork in prachtige tekeningen het dagelijks leven in gevangenschap vast.

Boogie Boogie Bus zaterdag 8 augustus

Zing mee met het zwingende volkswagen busje dat vandaag in Voorthuizen rijdt. Je kunt meezingen op jaren 50, 60 en 70 muziek.

Theater in de tuin 18 augustus in Hernen

Theater de Rode Maan speelt in de kasteeltuin de vrolijke muzikale familievoorstelling ‘de Drie Sinaasappels’

“Juice zorgt voor de schapen. Ze ligt te slapen als er een oranje bal in haar schoot wordt geworpen.Als ze deze ontdekt is ze verwonderd en blij tegelijk.Dan komt er een kikker die de bal ook mooi vindt. Hij bedenkt iets slims waardoor ze de bal aan hem geeft.Klik hier voor meer informatie

 

Oldtimer evenement Voorthuizen 2020 afgelast

Dit jaar vindt er geen jaarlijkse verzameling van zo veel mogelijk oldtimers  uit Voorthuizen op het Bunckmanplein plaats, maar hopelijk wel in 2021.  Stichting oldtimer evenement Voorthuizen maakt elke jaar op de laatste donderdag van augustus er weer een oldtimer spektakel van. Verwacht onder meer auto’s , motoren, fietsen tractoren en vrachtwagens. De oldtimers verzamelen zich en maken zichzelf daarna gereed om een leuke rit te rijden.

Voor meer informatie klik hier.

 

 

Nieuws

De agenda van 't Praathues is bekend! Bekijk het overzicht op de pagina van 't Praathues onder het kopje aktiviteiten & 't Praathues.

Adres gegevens

Parkcamping Wulpenveen
Apeldoornsestraat 42
3781 PN Voorthuizen
Tel.: 0342 473641

Plan uw route hier