U kunt ons bereiken op: T. 0342-473641

Activiteiten omgeving

 • Februari

  Fiep Fiep Hoera! – de natuur van Fiep Westendorp in Baarn

  Kasteel Groeneveld viert vanaf april 2017 tot midden 2019 de honderdste verjaardag van Fiep Westendorp met de openstelling van een bijzondere tentoonstelling voor jong en oud. Juist het werk waar Fiep Westendorp de natuur laat spreken, heeft een plek in deze expositie. Voor meer informatie klik hier.

   

  Speuren naar bosuilen in het Speulderbos 10 februari

   Speur samen met de boswachter van Staatsbosbeheer naar de bosuil in het Speulderbos. Bij ontvangst met een kop koffie krijg je kort uitleg over het verborgen leven van de bosuil. Daarna ga je naar buiten voor een avondwandeling door het sprookjesachtige bos van de dansende bomen. Onderweg leert de boswachter je de geheimzinnige roep van de bosuil herkennen. Na afloop staat er een kop snert voor je klaar om je wat op te warmen.

  Voor meer informatie klik hier.

   

  Ontdek Radio Kootwijk 11 februari

  Een van de meest markante gebouwen van Nederland ligt midden op de Veluwe: het voormalige zendstation Radio Kootwijk. Je wordt ontvangen met koffie en thee en een korte film over de rijke geschiedenis van Radio Kootwijk. De gids neemt je vervolgens mee door het gebouw en vertelt je over de architectuur, de boeiende historie, techniek en het leven in het dorp Radio Kootwijk.

  Voor meer informatie klik hier.

   

  Wild spotten op de Veluwe – Hemellootjes 16 februari

  In de bossen bij Vierhouten staat de Wildarena Hemellootjes. Een plek die alles heeft om wild te zien, een wildakker, beschutting, ruimte en rust. Vanuit deze wildobservatiepost heb je een adembenemend uitzicht op een open plek met een waterpartij waar edelherten, wilde zwijnen, moeflons, reeën en damherten zich laten zien. Hemellootjes is de enige observatiepost van Nederland waar je deze vijf wilde dieren kunt zien.

  Voor meer informatie klik hier.

   

  Waterwandeling Staverden 18 februari

  Landgoed Staverden is bekend vanwege de waterpartijen, beken en het grote witte kasteel.
  Tijdens deze wandeling vertelt de boswachter over het ontstaan van de Staverdense beek en het Uddelermeer en de bijzondere flora en fauna die er voorkomen. En weet u wat kwelwater is of een pingoruïne? Wie meewandelt, komt het allemaal te weten.

  Voor meer informatie klik hier.

   

  Opa/ oma kinderwandeling Landgoed Schaffelaar 28 februari

  Heeft u uw kleinkinderen te logeren? Of is het uw oppasdag of zoekt u nog een leuke activiteit? Neem dan deel aan de opa-oma-kleinkindwandeling op Landgoed De Schaffelaar in Barneveld. Tijdens deze wandeling laat de boswachter u en uw (klein)kinderen kennismaken met verschillende manieren van natuurbeleving met de zintuigen.

  Voor meer informatie klik hier.

   

Nieuws

De agenda van 't Praathues is bekend! Bekijk het overzicht op de pagina van 't Praathues onder het kopje aktiviteiten & 't Praathues.

Adres gegevens

Parkcamping Wulpenveen
Apeldoornsestraat 42
3781 PN Voorthuizen
Tel.: 0342 473641

Plan uw route hier