Scroll Top

Omgeving

Parkcamping Wulpenveen ligt middenin het bosrijke en afwisselende hart van de Veluwe. Het uitgebreide wandel- en fietspadennet biedt volop mogelijkheden om steeds iets nieuws van dit unieke deel van Nederland te ontdekken.
Vanaf uw chalet bent u binnen een kwartier bij het recreatiegebied Zeumeren waar u volop in de gelegenheid bent om te wandelen en te zwemmen. Ook de gezellige terrasjes van het oude vissersstadje Harderwijk zijn zeker een bezoek waard.

Maar er is nog veel meer te doen. We hebben enkele aanraders voor u op een rij gezet.
Ontdek het mooie van de Veluwe tijdens uw verblijf op Parkcamping Wulpenveen!

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland. Het bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten. Samen met het Jachthuis Sint Hubertus, het Bezoekerscentrum/Museonder, Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur.

Het Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum neemt u mee in de geschiedenis van Nederland van de afgelopen eeuwen. De authentieke gebouwen, aanwezige ambachtslieden en tal van activiteiten brengen het museum volledig tot leven. Het Nederlands Openluchtmuseum is een uniek Nederlands museum vol met originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, schooltje, melkfabriek en ophaalbrug. U vindt er zelfs een oude rijdende tram.

Burgers Zoo

Burgers Zoo is een modern dierenpark, waar u zelf op ontdekkingsreis gaat door de natuurgebieden uit de hele wereld. In een bosrijke omgeving ten noorden van Arnhem genieten bezoekers van dieren en planten in verblijven die zo natuurlijk mogelijk zijn vormgegeven. De totale oppervlakte van 45 hectare is overzichtelijk ingedeeld in thematische leefgebieden. Op uw tocht maakt u op indrukwekkende wijze kennis met het tropisch regenwoud (Bush), de rotswoestijn (Desert), het tropisch koraalrif (Ocean), de Oost-Afrikaanse savanne (Safari),n het tropisch vloedbos (Mangrove) en het als laatst toegevoegde Maleise regenwoud (Rimba).

Paleis het Loo in 2021

In 2021 is het vernieuwde, verbouwde en verbeterde paleis klaar. De bezoeker wacht een warm welkom in een vorstelijke entree. Het Huis van Oranje en het Juniorpaleis bieden aansprekende presentaties, de paleisvertrekken zijn volledig heringericht en in de ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen is de eerste grote expositie te zien. De tuinen, stallen en het paleis vormen opnieuw een prachtig en logisch geheel. Museum Paleis Het Loo is klaar voor de toekomst.

Algemene voorwaarden
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.