Scroll Top

Over ons

Mark en Jeannette Ursem doen hun uiterste best om hun gasten een prettig verblijf te bezorgen. Dat gebeurt met veel plezier en altijd met een persoonlijk tintje, zoals Mark zijn ouders, de oprichters van Parkcamping Wulpenveen, het daarvoor ook deden.

In 1979 wilde de gemeente Barneveld dat de chaletkavels een nummer kregen. Maar daar voelde de familie Ursem niks voor. “Met nummers hebben we niks”, zegt Mark beslist. Tegenwoordig wordt, voor praktische zaken, toch het kavelnummer gebruikt. Maar wij kennen onze gasten gelukkig nog wel allemaal bij naam en dit zal altijd zo blijven.

Historie Wulpenveen:

In het jaar 1979 hebben Jaap en Riet Ursem, ouders van de huidige eigenaar, Wulpenveen gekocht. Hiervoor hadden zij ervaring opgedaan met een andere camping ook in Voorthuizen gevestigd.

Met de start van Wulpenveen konden ze het recreatiebedrijf naar eigen inzicht inrichten en dat is met goed resultaat gelukt!

Het terrein was grotendeels braakliggend en er moest nog veel werk verzet worden. Na een grondig herindeling van het terrein, aanleg van riolering, elektrakabels en gasvoorziening . Met deze voorzieningen was Wulpenveen een van de eerste recreatiebedrijven met een eigen gasnetwerk en centraal antenne systeem.

Eind jaren 90 kwam er een overgangsperiode van aluminium caravans naar Redceder chalets. Er was meer behoefte naar ruimere plaatsen met meer privacy en grotere accommodaties.

Ook is er destijds royaal geïnvesteerd in beplanting. Dit heeft geresulteerd in de huidige parkachtige uitstraling. Met name het slingerende hoofdpad en de speelse indeling van de plaatsen geeft het park een rustgevend en natuurlijk karakter.

De naam Wulpenveen heeft een historische betekenis. Vroeger was het namelijk een veengebied waar de vogel de Wulp zijn habitat had.

Algemene voorwaarden
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.